Indlægget markeres hermed REKLAME, da min deltagelse til eventet var efter invitation fra forlaget.
Fantasyeftermiddag i det jyske
Lørdag den 2. februar startede stille og roligt med lidt morgenmad, et kys til kæresten, to bøger i tasken, en togbillet på telefonen og ud i den friske vinterluft på vej mod togstationen. Toget tog mig til Valby st., hvor jeg skiftede til et IC3-tog, der skulle fragte mig hele vejen til Middelfart, hvor de to skønne Mark og Daniel fra drengetiltjeneste var så venlige at samle mig op. Herefter svingede vi lige forbi Fredericia st. efter Anna The Reviewing Author. Et par minutter senere parkerede vi bilen foran forfatter Christina E. Ebbesens hjem, hvor arrangementet skulle finde sted.
Eftermiddagens arrangement bød på en præsentation af verdenerne i de to ny fantasyudgivelser fra forlaget Ulven og Uglen: Sumpbaronens rejse af Christina E. Ebbesen og Grå magi af Lene Krog. Begge bøger er første del i hver deres serie.
Grå magi
Lene Krogs udgivelse er en genskrivning af Pigen fra Månehøjen, som hun selvudgav i 2017. Nu er den omskrevet og genudgivet på forlaget Ulven og Uglen. Omslaget er stadig smukt og historien stadig spændende.
Grå magi er første del af serien Pigen fra Månehøjen, om det hærgede land Bragimark, hvor kampen for at udrydde hekse og alle med magiske evner (marlinger) har stået på længe. Så længe, at truslen om oprør ikke bare er en hvisken i skyggerne, men en reel trussel for de Grås magt.
Grå magi er en fantasy, der tager læseren med på tur til en anden verden og et andet univers. Til eventet fortalte Lene levende om de mange tanker, hun har gjort sig og de mange kræfter, hun har lagt i at skabe en helt ny verden. Hun fortalte, hvordan hun havde skabt en ny religion, der kunne forklare nogle af de helligdage eller situationer, der er nye for læseren af Grå magi.
Lene læste et stykke højt, som introducerede både en af fortællingens hovedpersoner Merian, men gennem hende også universet, magien og religionen. Som hun selv sagde, syntes hun at det gav god mening at lægge stor vægt på hendes verdens historie og opbygning, da Merian er historiestuderende – og jeg kunne ikke være mere enig. Samtidig er det en rigtig fin og skjult måde, at få forklaret mange af de ting på, som er fremmed for vores velkendte verden.
Sumpbaronens rejse
I Sumpbaronens rejse følger vi Rubin og Gavin, der i hver deres nød finder en hjælp i den anden og derved danner rejsepar. Men Rubin er elver og Gavin er menneske, og de to arter ser man normalt kun sammen, hvis elveren er slavebundet til mennesket.
Sumpbaronens rejse er første del i serien Til Aretz’ ende. Derudover er der udgivet en “prequel”-novelle om Rubins fortid kaldet Flugten fra Ildvæveren.
Christina fortalte velvilligt om, hvordan det at arbejde med en fremmed art gav hende nogle friheder. F.eks. er elvernes hår helligt, og selv ikke en elvers forældre rører ved det efter at elverbarnet er blevet stort nok til, selv at kunne ordne sit hår. Det er små detaljer som denne, der kan være med til at skabe et realistisk fantasymiljø, som fanger læseren.
Derudover fortalte Christina også om, hvordan hun er gået til det med at opbygge en helt ny verden.
Christina fortalte også om sin kærlighed til kunst baseret på bogen og på, hvordan det kunne hjælpe hende at have en tegning af sin karakter liggende når hun skrev. Men hun indrømmede også, hun indimellem gik lidt amok og købte tegninger af sine karakterer i situationer – der måske ikke engang kommer til at finde sted i bøgerne – bare fordi, det var så skønt.
Og jeg giver hende ganske ret i, at det gør noget helt særligt at kunne kigge på de mange smukke tegninger og animationer, mens man dykker ned i universet.
En lille gave og socialt samvær
Da de to forfattere havde været igennem hver deres præsentation blev det tid til at mingle med de andre bloggere, forlagsfolk og gæster i det lille hjem.
Derudover havde vi alle modtaget en fin fin lille pose med forfatternes udgivelser i, samt nogle bogmærket, merchandise og en tegning. Begge forfattere signerede glædeligt deres bog, og alle var så venlige og søde at tale med. Det blev en eftermiddag med masser af smil, latter og generelt gode stunder.
Arrangementet stod egentlig til at slutte klokken 17, men de fleste af os fik først snøvlet os ud af døren omkring klokken 18, fordi der var så mange at snakke med, og så mange spændende samtaler at lytte til.
Tak
Jeg vil gerne takke forlaget Ulven og Uglen for at invitere mig til dette fantastiske arrangement, samt for at sponsorere en udgave af de to bøger til mig sammen med bogmærker (som jeg ikke kan få for mange af). Jeg vil gerne takke de to forfattere Lene Krog og Christina E. Ebbesen for to interessante og spændende oplæg. Jeg vil gerne takke Christina for at invitere mig ind i sit hjem og udholde, at jeg blev der langt over tid! Og så vil jeg gerne takke alle – inkl. mine medbloggere – for at gøre oplevelsen behagelig, hyggelig og absolut mindeværdig!